Laag btw tarief in de bouw alsnog door kabinet verlengd

Laag btw tarief in de bouw alsnog door kabinet verlengd

Staatsecretaris Weekers van Financiën komt met het besluit om het lage btw-tarief te verlengen tegemoet aan vragen vanuit de branche om een uitloop van de regeling. Volgens de staatsecretaris waren er veel vragen over de behandeling van uitgelopen werkzaamheden. Wel is als voorwaarde gesteld dat de werkzaamheden voor 1 juli 2011 moeten zijn gestart en voor 1 oktober 2011 zijn afgerond. Daarnaast moet de woning ouder zijn dan twee jaar. Weekers stelt dat de regeling per 1 oktober echt gesloten zal zijn.

De regeling werd vorig jaar oktober ingevoerd om een positieve impuls te geven aan de bouwsector. Een recent onderzoek toonde aan dat de bouw- en installatiesector 5% extra omzet ofwel € 2,2 miljard kon generen dankzij het lage btw-tarief op arbeid.

De ondernemer zal met zijn administratie moeten kunnen aantonen dat de werkzaamheden daadwerkelijk zijn begonnen vóór 1 juli van dit jaar. Zo geldt de regeling niet wanneer er alleen sprake is van een overeenkomst. De verbouwing of renovatie wordt als afgerond beschouwd wanneer de oplevering heeft plaatsgevonden en de consument het werk heeft goedgekeurd. Deze goedkeuring kan ook plaatsvinden wanneer de consument de werkzaamheden heeft betaald. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.