ZZP’er zoekt hulp bij boekhouding

ZZP’er zoekt hulp bij boekhouding

ZZP-forum Myler hield recent een enquête onder 1962 hoogopgeleide zelfstandigen, waaruit naar voren kwam dat 54 procent moeite heeft met het opstellen van een balans. Ongeveer 33 procent zou de btw-aangifte willen uitbesteden.

Directeur van Myler Toon van Bodegom stelt dat een meerderheid van de zzp’ers aangeeft liever alleen met hun kerntaken bezig te zijn. Volgens de topman is het echter opvallend dat nog maar weinig zzp’ers hun administratie uitbesteden. Ondanks de administratieproblemen die zzp’ers aangeven, besteedt namelijk slechts 17 procent het ook daadwerkelijk uit. Kleine ondernemers geven aan dat ze per jaar ongeveer 80,4 uur bezig zijn met de boekhouding. Myler stelt dat het gemiddeld 171 euro per maand zou kosten om de boekhouding uit te besteden.

Bij Planmasters liggen deze tarieven voor zzp’ers gemiddeld een stuk lager. Wilt u weten wat het voor u zou kosten om uw administratie uit te besteden? Wij bieden een gratis adviesgesprek aan om samen met u te kijken naar de mogelijkheden.