Problemen bij de fiscus

Problemen bij de fiscus

Een woordvoerder heeft aan De Telegraaf laten weten dat het nog niet duidelijk is of de fout hij hen ligt of bij andere partijen. Mede daardoor is de omvang ook nog niet concreet en doet de belastingdienst daar momenteel onderzoek naar.
Eigenlijk dienen particulieren en bedrijven hun belastingaangifte voor 1 april bij de belastingdienst in te dienen, maar zij kunnen hiervoor uistel krijgen. De stukken kunnen zodoende tot ongeveer een jaar later worden ingeleverd, maar hiervoor dient dan wel een verzoek te worden ingediend.
In de meeste gevallen doet een belastingadviseur voor al zijn klanten in een keer een uitstelaanvraag bij de belastingdienst, waarbij de adviseur gebruik maakt van zijn zogeheten becon-nummer. De verzoeken kunnen zowel per post als elektronisch worden ingediend.
De problemen liggen volgens de belastingdienst uitsluitend bij de verzoeken die per post zijn ingediend door de wat kleinere kantoren. Sinds dit jaar is de uiterste mogelijkheid om een uitstelverzoek in te dienen vervroegd van 1 mei naar 1 paril. Het is vooralsnog onduidelijk of de problemen met de verwerking hiermee te maken hebben.