Nieuwe samenwerking zorgt voor extra geld mkb

Nieuwe samenwerking zorgt voor extra geld mkb

Door de aantrekkende economie wordt verwacht dat de kredietvraag zal aantrekken. Banken zijn echter nog terughoudend in de financiering. In dat gat duiken nu de verzekeraars, voor wie dit een relatief nieuwe vorm van investeren is. De Bond van Verzekeraars stelt dat het MKB een aantrekkelijke categorie is om in te investeren en ziet daarin ABN Amro als een goede bondgenoot.

De verzekeraars Achmea, Aegon, ASR, Delta Lloyd, Generali, De Goudse, Nationale Nederlanden, SNS Reaal en VvAA bekostigen de ene helft van het totale bedrag, de andere helft financiert ABN AMRO.

Krediet voor kleinere bedrijven

Het geld is vooral bedoeld voor kleinere bedrijven, die vaak alleen bij de bank enige mogelijke vorm van financiering kunnen krijgen. Doordat dit door de crisis lastiger is geworden, willen de verzekeraars hierin van dienst zijn.

De kredieten bedragen maximaal 1 miljoen euro en hebben een looptijd van 7 jaar.

Krediet voor de zomer beschikbaar

De 280 miljoen euro moet nog voor het einde van de zomer 2014 beschikbaar zijn gesteld voor het MKB. Onbekend is vooralsnog hoe lang de samenwerking zal duren. Wanneer het beschikbaar gestelde kapitaal is verdeeld, zal er volgens de partijen een evaluatie plaatsvinden.

Het is niet de eerste investering van de negen verzekeraars in het MKB. Eerder staken zij tezamen 30 miljoen euro in Qredits, dat kleine kredieten tot 150.000 euro verstrekt aan vooral kleinere ondernemers.

Daarbij investeren Nederlandse verzekeraars inmiddels al ruim 60% van hun vermogen in de Nederlandse economie. Met de nu aangekondigde samenwerking zal dit percentage naar verwachting alleen maar verder oplopen.

Advies voor ondernemers

Mocht u vragen hebben over dit nieuwe financieringsinitiatief en de mogelijkheden voor u als ondernemer, adviseren wij u hier graag over. Neem vandaag nog contact met ons op.