Optimistische ondernemers zoeken sparringpartner

Optimistische ondernemers zoeken sparringpartner

 Steeds meer laat de Nederlandse economie tekenen van een verder herstel zien en wordt er voor de komende jaren weer gerekend op een groei. Mede daarom ziet het midden- en kleinbedrijf weer groeimogelijkheden, zo blijkt uit recent onderzoek van Baker Tilly Berk. De helft van de ondervraagde mkb-bedrijven stelt dat zij momenteel al groeien, terwijl driekwart aangeeft in de komende twee jaar groei te verwachten (waarvan zelfs een kleine 20 procent rekent op een stevige groei).

De ondervraagden in het onderzoek geven verder aan dat het economisch herstel de grootste invloed heeft op de mogelijke groei van hun bedrijf. Maar ook het aantrekken van gekwalificeerd personeel en innovatie zijn belangrijke factoren. Zeker omdat ondernemers zien dat traditionele verdienmodellen in veel branches onder druk staan.

Accountant belangrijke adviseur

Een kwart van de mkb-bedrijven geeft daarbij aan dat financieringsmogelijkheden de groei kunnen stimuleren, waarbij de wet- en regelgeving een andere belangrijke factor is. Ondernemers zijn niet altijd op de hoogte van de nieuwste regels en mogelijkheden, maar een adviseur kan hierin uitkomst bieden.

Dit blijkt ook uit het onderzoek van Baker Tilly Berk, waar naar voren komt dat de accountant en belastingadviseur bij ruim 63 procent van de ondernemers een belangrijke adviseur is. Een neutraal klankbord, familie en vrienden volgen op gepaste afstand.

De toegevoegde waarde van een belastingadviseur is volgens de ondernemers dat deze expertise heeft die ontbreekt bij de ondernemer, terwijl er ook behoefte is aan een kritische en objectieve beoordeling van een vraagstuk.

Behoefte aan een klankbord?

Als accountant in Hoorn helpen wij ondernemers  om ook in de toekomst verder te groeien. Niet alleen mkb-bedrijven die al jaren draaien, maar ook mensen die de eerste stappen richting het ondernemerschap willen zetten.

Mocht u behoefte hebben aan advies of een klankbord, kunt u ons tijdens kantoortijden altijd bereiken.