Aanschaf elektrische auto blijft aantrekkelijk

Aanschaf elektrische auto blijft aantrekkelijk

Ondernemers die erover nadenken om een elektrische te kopen, kunnen daar nog tot tenminste 2021 van profiteren.

Uit woorden van Minister Kamp van Economische Zaken tijdens recente Kamervragen blijkt dat het kabinet ook in 2017 tot en met 2020 de aanschaf van elektrische en semi-elektrische auto’s wil stimuleren. Dit is onder meer voordelig voor ondernemers, aangezien er andere bijstellingstarieven gelden voor elektrische auto’s.

Minister Kamp stelt dat er vooralsnog geen aanleiding is om de aanschaf van elektrische en hybride auto’s niet langer te stimuleren. De voordelen van de aanschaf van elektrische auto’s wegen namelijk nog altijd sterk op tegen de belastingderving.

Bijtelling elektrische auto

Tot 1 januari 2015 waren elektrische auto’s volledig vrijgesteld van bijtelling, maar dit is inmiddels veranderd.

Wanneer uw elektrische auto te naam is gesteld tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015, mag u hiervoor gedurende zestig maanden een bijtellingpercentage van 4% hanteren. Voor een hybride auto ligt dit percentage op 7% en daarbij dient de CO2-uitstaat lager dan 50 gram per kilometer te zijn.

In de Autobrief 2.0 zal het kabinet toelichten hoe de aanschaf van zeer zuinige auto’s in de jaren 2017 tot en met 2020 wil gaan stimuleren.

Ook een elektrische auto leasen?

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden voor u zijn voor het aanschaffen van een elektrische auto? Of heeft u vragen over de bijtelling en alle nieuwe regels daaromheen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben de kennis en specialisten in huis om u hier meer over te kunnen vertellen.